• Van Dik Hout Gouden Harp Buma Awards
15/09/2021

Van Dik Hout wint Gouden Harp

Van Dik Hout is de winnaar van de Buma Gouden Harp 2021. De Gouden Harp wordt toegekend aan Van Dik Hout vanwege de grote en belangrijke bijdrage aan de muziekindustrie in de afgelopen 27 jaar.

Bernard Kobes, CEO Buma/Stemra: “Het is duidelijk waarom deze prijs aan Van Dik Hout wordt uitgereikt. Hun combinatie van poëtische teksten met rockmuziek spreekt nog steeds een ongekend breed publiek van meerdere generaties aan. En als je als band met je tekst in de Dikke Van Dale wordt opgenomen, dan heb je een uitzonderlijke prestatie geleverd. De Buma Gouden Harp is een prachtige en zeer verdiende kroon op hun werk.”

Frank Helmink, managing director Buma Cultuur: “Van Dik Hout heeft zonder meer een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van rock van eigen bodem. Ze hebben een eigen koers gevaren. De band koos voor Nederlandstalige teksten in combinatie met een modern rockgeluid. Daarmee heeft Van Dik Hout talloze muzikanten, die vandaag de dag succesvol zijn met Nederlandstalige muziek, beïnvloed en geïnspireerd. Maar dat niet alleen. Van Dik Hout heeft de Nederlandse muziekcultuur verrijkt met een groot aantal onvervalste Nederpop klassiekers. Dus die Gouden Harp komt hen helemaal toe.”